Mesto Piešťany našlo investora na vybudovanie plaveckého centra

08.12.2012 Piešťany

Piešťany 8. decembra (TASR) – Piešťanský magistrát oznámil, že má investora, ktorý by mal v meste vybudovať plavecké centrum. Radnica jeho meno nezverejnila, na svojej webovej stránke iba uviedla, že záujem potenciálneho investora má byť ešte pred koncom roka potvrdený. Potom môže dôjsť k podpisu samotnej zmluvy.

Podľa primátora Rema Cicutta je záujem investora vážny a nemá problém deklarovať ho aj písomne. „Stavebné povolenie na plavecké centrum, areál a na parkovisko sú vydané, mesto momentálne čaká na rozhodnutie o schválení čerpania podzemných vôd, potom môže byť mestu vydané rozhodnutie na vodné stavby,“ informovalo mesto. Podľa Cicutta by Piešťany do projektu vložili svoj majetok, pozemky, projektovú dokumentáciu a územné rozhodnutie. Investor by zasa zabezpečil financovanie výstavby plaveckého centra. Náklady na realizáciu celého zámeru sú odhadované na viac ako sedem miliónov eur.

Mesto sa o vybudovanie plaveckého centra usiluje už od roku 2006. Teraz jeho realizácia naberá reálnejšie kontúry. Vyrásť má v blízkosti futbalového štadióna. Okrem bazénov tu má byť aj množstvo vodných atrakcií. V prípade, že rokovania s investorom dopadnú dobre, mohlo by sa so stavebnými prácami začať už na budúci rok. Ešte predtým však bude potrebné vyriešiť niektoré detaily, napríklad podmienky prevádzkovania centra, či spôsob vykrývania jeho prípadných strát.
 

Vyberte región